De unde pasiunea pentru schi?

Am descoperit acest sport datorită mamei mele care își scotea iarna elevii la zăpadă. Ulterior ne-am mutat la munte. Am avut botezul zăpezii la vârsta de 7 ani, urmat de primele succese, apoi m-am alăturat clubului de schi la vârsta de 9 ani. Din acel moment drumul meu a fost trasat, a devenit o pasiune pentru mine și am progresat repede, pas cu pas, până la un nivel superior.

Într-un fel simt că viața mea a început odată cu acest sport. Este atât de frumoasă această îmbinare între alunecare, adrenalină, tumult, rezistență, precizie si viteză, iar toate acestea se succed în cadrul unor peisaje extraordinare din întreaga lume. Sunt conștientă că am făcut mari sacrificii pentru acest sport, dar din momentul în care am realizat că nu pot trăi fără el, că momentele în care am fost cea mai fericită sunt cele în care am schiat, aceste sacrificii nu mai par atât de mari, și mai presus de toate, merită efortul!

De ce concurez pentru România?

Copil fiind, am avut posibilitatea de a participa la circuitul francez, iar în cursele internaționale să concurez sub culorile României. Astfel mi-am făcut debutul pentru România.

Este adevărat că am trăit mereu în Franța, dar inima mea a bătut întotdeauna românește. Mama mea ne-a crescut singură pe sora mea și pe mine și ne-a învățat românește de la o vârstă fragedă. Familia din partea mamei, in mijlocul careia am crescut, este o familie 100% romaneasca, asa incat inca din copilarie ma simt mai mult romanca decat frantuzoaica.

Intr-adevăr, m-am născut în Franța și am trăit întotdeauna acolo, dar atunci când are loc un meci de fotbal Franța – România, eu susțin România și așa a fost dintotdeauna!

Deși nu trăiesc în România, inima mea este aici, am purtat cu mândrie culorile tarii și doresc să reușesc în acest sport la cel mai înalt nivel pentru mine, familia mea și pentru țară. Nimic nu m-ar face mai fericită decât sa urc pe treapta de sus a podiumului și să ascult imnul național. Sunt hotărâtă să mă asigur că acest lucru se va întâmpla!